Nyheter / 2017 / 25 augusti

IKKAB rivstartar efter semestern med 11 nya medarbetare!

Hej,

Jag heter Pär Kraft och är 49 år gammal.

Jag bor i Timmele strax norr om Ulricehamn.

Jag är glad och engagerad och brinner för kommunikation både vad gäller teknik och mellan människor, detta har speglat mina yrkesval och fritidsintressen.

Efter avslutad Teleteknisk utbildning har jag framför allt jobbat i olika telekombolag med både installation, service, support och arbetsledning.

Dom senaste åren som Fiberprojektör på Eltel Networks i Borås.

Min familj består av min fru Carina och våra 3 barn.

På fritiden umgås jag med familj och vänner.

Mina intressen är många men just nu tillbringar jag mycket tid i naturen, jakt och friluftsliv är något som jag verkligen uppskattar.

Jag har även en liten fårbesättning som ger närproducerat kött håller markerna öppna.

Jag ser nu verkligen fram emot att få bli en del av IKKAB!

Jag hoppas kunna bidra med både med social och teknisk kompetens.

Min placering kommer att vara i Borås.

Utöver min roll som fiberprojektör är min ambition att utvecklas inom Elkraft med beredning/ projektering.

 

Hej,

jag heter Alexander Fransson, jag är 24 år gammal. Född och uppvuxen i Småland – Vimmerby.

Har arbetat som elektriker sedan studenten på ett företag som heter Kennmarks Elfix.

Lämnade elektrikeryrket för en anställning på en konsultbyrå i Småland där jag arbetade som konstruktör. Där fattade tycke för yrket och sökte en tjänst hos IKKAB i Borås.

Nu har jag bott i Borås ett par månader och trivs jättebra med både ny stad och nytt arbete. Roligt att få bli en del av IKKAB.

Bor i en lägenhet i centrum tillsammans med min flickvän.

Jag tycker inredning och formgivning är intressant så där lägger jag en del tid om kvällarna.

Resa och att se sig om i världen är roligt, till både varma och kalla ställen. Gärna skidåkning.

På min fritid i övrigt spelar jag alldeles för lite golf och tittar på en del sport på tv. För det mesta blir det MotoGP men även fotboll och ishockey.

Ett annat intresse är givetvis teknik i alla dess former. Smarta lösningar, belysning och prylar över lag.

 

Hej!

Jag heter Tobias Tessin och är 24 år ung, jag bor tillsammans med min sambo och min fyra månader gamla son i den lilla orten Hyssna i Marks kommun. På fritiden så har jag som många andra alldeles för många intressen, men det brukar mest bli att man dansar lite bugg, mekar bil eller tar långa promenader.

Ursprungligen kommer jag ifrån metropolen Vetlanda på det småländska höglandet där jag jobbat som skogsarbetare sedan studenten. Efter ett par år kände jag att det var dags att skaka liv i mitt intresse för el och teknik och började att utbilda mig till elkrafttekniker på Högskolan Väst i Trollhättan.

Efter examen så fick jag en väldigt intressant befattning på IKKAB som Beredare/Skogsvärderare vilket passar mig perfekt då det betyder att jag får jobba med två av mina större intressen. Med det goda bemötandet jag fått utav personalen och företaget så känner jag att jag kommer trivas väldigt bra här på IKKAB.

 

Hej,

Jag heter Fredrik Augustsson och är 43år och kommer ifrån Habo som ligger strax norr om Jönköping. Här bor jag tillsammans med min sambo Lovisa och våra barn Erik (8 år) och Emil (6 år).

Fritiden ägnas mestadels åt barnen och deras aktiviteter och övrig tid så är det hus, trädgård och lite vardagsmotion som gäller.

Min yrkesbakgrund har jag inom försäljning och belysningsbranschen där jag nu är inne på mitt 24:e år. Mitt första jobb var på Noral AB som säljer utomhusbelysning och efter det så arbetade jag 15 år på Fagerhults Belysning.

Närmast kommer jag ifrån Elektro Elco där jag jobbat som försäljningschef projekt.

Ser fram emot att börja på Ikkab och att få möjligheten att vara med och utveckla verksamheten i Jönköping och Växjö.

 

Hej,

Jag heter Tobias Gustavsson och är från juli 2017 anställd på IKKAB i Växjö som uppdragsledare med inriktning på teletekniska anläggningar. Jag ser fram emot att utvecklas i, och med, IKKAB som visat stor framåtanda och drivkraft.

Jag är utbildad elektriker och direkt efter elprogrammet gjorde jag militärtjänstgöring som Ingenjörsgruppchef på Ing 2 i Eksjö. Därefter fick jag anställning på ett elinstallationsföretag. Jag började som elektriker för att sedan mer och mer specialisera mig på teletekniska anläggningar.

Efter 10 år sökte jag mig vidare och blev, på Siemens, tekniker och driftsättare av säkerhetsanläggningar såsom brandlarm, inbrottslarm, passagesystem och kameraövervakning mm.

Närmast kommer jag från 7,5 år på WSP där jag var handläggande konstruktör av teletekniska säkerhetsanläggningar och datanät, främst i sjukhusmiljö.

Jag är 40 år och född och uppvuxen i Växjö, där jag bor med min fru och våra två barn som är 7 och 10 år. På fritiden är jag gärna i naturen där jag jagar, fiskar och orienterar.

 

Hej,

Jag heter Emil Svensson och är 29 år och kommer ifrån Länghem, ett par mil söder om Borås.

Där bor jag och min fru Stina, med våran Amanda (3år).

På min fritid sysslar jag med husbyggnation och familjen. Finns det tid över, så flyger jag radiostyrt så mycket som möjligt.

Jag har jobbat som installations elektriker sedan jag var 18, och har de senaste åren jobbat som ledande montör/elsäkerhetsansvarig/projektledare.

Jag har sysslat mycket med KNX system, för både villor och industrier.

Jag ser framemot att få vara en del utav IKKAB framöver.

 

Hej.

Mitt namn är Erik Lundqvist är 34 år och jag började som konstruktör på Växjökontoret den 1a Februari 2017.

Jag är född och fostrad i Alvesta och där lever jag fortfarande, men med handen på hjärtat så är det en kommun att vara mindre stolt för, men av någon outgrundlig anledning så trivs jag där ändå. Bor tillsammans med general Sara, som se till så att jag sköter mig och våra 2 barn Alfons 9år och Embla 7år.

Fritiden är räddad av att barnen håller på med hockey, innebandy, fotboll, gympa, simning och snart även blockflöjt verkar det som. Jag är även med och leder lite innebandyträningar samt slipa lite skridskor och fixar lite inom ishockeyn. Bli det någon ”fri” fritid över så brukar den spenderas med barndomskompisar. Tanken är även att jag ska komma igång med min egen träning någon gång då jag bär runt på några trivselkilon för mycket.

År 2002 tog jag studenten från elprogrammet som jag läste på Teknikum i Växjö. Efter det har jag jobbat som installationselektriker i 14 år, oftast på nybyggen. 11 av dom 14 åren har jag gått som ledande montör på byggen. Hösten 2016 började jag plugga till elteknikingenjör på EUU i Nyköping. Det var när jag sökte en LIA plats på IKKABS Växjökontor som jag blev anställd och det är jag jättetacksam för. Så nu ska det bli skoj att komma in i rollen som konstruktör samtidigt som jag har ett år kvar i skolan.

Väl mött alla Grundliga, Lyhörda, Ödmjuka och Driftiga Ikkabineser, glöm inte att ta hand om er och om varandra.

 

Hej,

 

Jag heter Angelica Nielsen och är 30år gammal, född och uppvuxen i Borås och har inte flyttat omkring mer än mellan stadsdelarna i centrala Borås.

Kommer direkt från NetOnNet där jag arbetat i 5,5år. Har framförallt jobbat på NetOnNets kundtjänst, som administratör, kundombudsman och coachande teamleader. Jag är utbildad ekonom i grunden och ser fram emot att växa i min roll som administratör tillsammans med IKKAB.

Nu är jag inte bara ekonom i grunden utan även en enveten hästtjej ut i fingerspetsarna, under min uppväxt har jag aktivt tävlat på elitnivå inom hästhoppning vilket jag nu trappat ner på och hästarna är för det mesta en hobby, även om det tar exakt lika mycket tid som tidigare. Så mitt liv går framförallt ut på att serva och umgås med min sambo Jonathan samt mina två hästar Malte och Ozean.

Mvh, Angelica

 

Hej,

Mitt namn är Mathias Jacobsson. Jag är 44 år, född och uppvuxen i Tingsryd ca: 40km söder om Växjö. Jag är utbildad högskoleingenjör vid Växjö universitet med inriktning automation och elkraft.

I grunden har jag 2 årig gymnasieskola, el/teleteknisk utbildning gren elektriker. Efter några år inom yrket valde jag att gå vidare och började på Växjö universitets Elingenjörsutbildning. Jag kommer närmast från WSP i Växjö där jag jobbat med projektering av kraft och belysningssystem i 8 år.

Mitt stora fritidsintresse är ishockey. Föregående säsong ingick jag i tränarstaben i ett J18-lag i Tingsryd AIF:s organisation. Jag tränar gärna själv på fritiden och då är det främst styrka/konditionsträning, ishockey, cykling och skidor som är de huvudsakliga träningsformerna.

 

Hej!

Jag heter Ali Hussain och är 30 år. Jag är uppvuxen i Västerås. Tidigare har jag arbetat på Ica lagret i Västerås och efter ett par år där kände jag att det var dags för att studera vidare. Jag läste till elkraftsingenjör på Teknikhögskolan i Västerås och gjorde min praktik på installations sidan i Västerås där jag kände att det var det jag ville hålla på med.

Jag är gift och har en dotter på ett år som tar upp nästan all min fritid. Annars spenderar jag mycket tid med övriga familjen.

På Ikkab kan man växa, därför ser jag fram emot att ta alla chanser som kommer min väg.

 

Hej,

Jag heter Tony Cano och är 34 år gammal. Jag kommer ifrån logistikbranschen men ser fram emot den nya karriärsutvecklingen hos er på IKKAB. På fritiden umgås jag med familj och vänner. Jag har ett stort intresse för sport, teknik och resor. Jag spelar basket på motionsnivå med ett basketlag här i Västerås. Jag försöker resa årligen till Filippinerna, där jag har vänner, familj och släkt från min mammas sida. Jag ser fram emot att utvecklas och lära mig mycket tillsammans med detta trevliga gäng.

 

 

Lediga tjänster hos oss

Beredare 0,4 – 40 kV

Arbetsuppgifterna består av beredning av elnät från 0,4 kV till 40 kV. Detta innebär att hämta tillstånd från markägare och myndigheter, ta fram materiallistor och kostnadskalkyler, samt sammanställa en...

Läs mer

Projektör lokalnät 0,4 – 40 kV

Arbetsuppgifterna består av projektering av elnät från 0,4 kV till 40 kV. Detta innebär att beräkna och dimensionera ledningsnät och transformatorstationer vid om, till eller nybyggnad av ledningsnätet. Vi ser gärna att du...

Läs mer

Stationsprojektör

Vi söker dig som vill arbeta med stationsanläggningar för region- och stamnät, 10-400 kV. I arbetet ingår genomförande av förstudier, utredningar, kostnadskalkyler, dimensionering och kontrollberäkning av nya och befintliga...

Läs mer

LIA-elever

IKKAB söker nu Sveriges vassaste YH/KY-student för LIA-praktik inom våra tjänsteområden installation och energi & elkraft. En praktik på IKKAB är en fantastisk möjlighet att få insyn i hur...

Läs mer