Nyheter / 2016 / 01 december

går samman med branschkollega

bild_nyhet

 

Boråsbaserade elkonsultsföretaget IKKAB expanderar och förvärvar El Concept Sweden AB. Syftet är att stärka sig i Stockholmsområdet och spetsa kompetensen ytterligare inom tjänsteområdet Fastighet & Industri.

IKKAB förvärvar El Concept Sweden AB den 1 januari 2017 och det Stockholmsbaserade företaget kommer att växa in i IKKABs verksamhet.
– Uppköpet kommer att stärka oss ytterligare i Stockholm och Uppsala med omnejd och vi satsar på att ta ännu fler marknadsandelar, säger Stefan Svahn, vd på IKKAB.
Företagen slås samman vid årskiftet och samtliga elva anställda på El Concept Sweden AB kommer att följa med till den nya organisationen.
– Det känns fantastiskt att en så kompetent personal följer med oss och stärker organisationen med all sin kunskap, säger han och tillägger att målet är att alltid vara nummer ett.
– Genom att samla viktig kompetens i ett och samma företag gör att vi stärker oss både internt, men också mot våra befintliga kunder och de vi kommer att arbeta med i framtiden.

Företag på frammarsch
Svahn är inte främmande för fler köp framöver eftersom företaget är på frammarsch.
– Nu kommer vi att fokusera på att integrera El Concept Sweden AB och framöver kommer vi att växa ytterligare, men mer än så kan jag inte säga i nuläget.

IKKAB har genomgått en varumärkesresa under året som bland annat resulterat i en femårsplan där en stor tillväxtfas ingår.
– Vi har haft en stark och fin tillväxt sedan starten och ambitionen är att inom ett par år ta ännu större kliv uppåt, säger Svahn.

Prisat företag flera gånger om
IKKAB har sitt säte i Borås och omsatte 75,7 miljoner kronor under 2015. Prognosen för 2016 beräknas landa på 85 miljoner kronor. Företaget har vid flera tillfällen tilldelats priser för sin snabba tillväxt och har bland annat fått Gasellpriset samt utsetts till Superföretagen av Veckans Affärer. De arbetar dagligen efter sina värdeord G.L.Ö.D som står för Grundliga, Lyhörda, Ödmjuka och Driftiga.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LADDA NER PM


Lediga tjänster hos oss

Uppdragsledare för installation

Som uppdragsledare inom installation kommer du att leda och driva utredning och projektering i större uppdrag. I rollen ingår, förutom det tekniska ansvaret, att samordna, leda och fördela resurser...

Läs mer

Projektör lokalnät 0,4 – 40 kV

Arbetsuppgifterna består av projektering av elnät från 0,4 kV till 40 kV. Detta innebär att beräkna och dimensionera ledningsnät och transformatorstationer vid om, till eller nybyggnad av ledningsnätet. Vi ser gärna att du...

Läs mer

Uppdragsledare för installation

Som uppdragsledare inom installation kommer du att leda och driva utredning och projektering i större uppdrag. I rollen ingår, förutom det tekniska ansvaret, att samordna, leda och fördela resurser...

Läs mer

Konstruktör installation

Arbetet innebär projektering och konstruktion åt kommuner, entreprenörer, fastighetsbolag osv. Du kommer att i första hand hjälpa uppdragsledare med att konstruera och projektera el i AutoCAD. Vi ser helst...

Läs mer