Nyheter / 2018 / 01 juli

IKKAB har anställt Henrik Svenningsson som affärsområdeschef för Infrastruktur

IKKAB tillsätter en Affärsområdeschef för sitt affärsområde infrastruktur och det blir Henrik Svenningsson, med lång karriär inom bla. E.ON, som tillträder posten i september.

Henrik kommer närmast från en tjänst som VD hos Elkraftsbyggarna. Han har en lång karriär i infrastrukturbranschen bakom sig.

Hej!
Jag heter Henrik Svenningsson, är 48 år och börjar på IKKAB som affärsområdeschef för Infrastruktur 1 sept. Jag bor i villa i Anderstorp tillsammans med min son Jonathan (18). Min dotter Linnea (15) bor halvtid hos mig. Jag kommer närmast från Elkraftsbyggarna, där jag varit VD.

Jag läste Elektrolinjen 91-95 på Chalmers, med Elkraftinriktning sista året, med ämnen inom kraftsystem, maskinlära och högspänningsteknik. Direkt efter Chalmers började jag på E.ON (Sydkraft) i Malmö. Där jobbade jag med selektivplaner, på regionnätetet och simulering av felbortkoppling av Kraftsystemet inom Nordel.

Efter drygt ett år i Malmö flyttade jag tillbaka till Anderstorp och började på Nexans i Grimsås. Där jobbade jag ca 5 år med kabelkonstruktion och projektledning i produktionen.
Efter Nexans började jag på dåvarande Västbo Kraft som Projektbeställare för lokalnätsprojekt. Var sjätte vecka hade jag även beredskap som vakthavande förman på driften för elnätet. Västbo Kraft blev Sydkraft och sedan E.ON. Under denna 11-åriga period hade jag diverse olika roller och ansvar såsom projektbeställare, lokal anläggnings¬samordnare, aktivitetsledare för projektering lokalnät och på slutet som Gruppchef för kontoret i Anderstorp. Under denna period gick första beställningen till IKKAB gick iväg!

Efter E.ON gick jag tillbaka till Nexans och jobbade som Underhållschef för maskinlinjerna i drygt 3år, innan jag anställdes som VD på Elkraftsbyggarna i April 2015 fram tills nu.

På fritiden spelar jag golf och åker motorcykel och lever husvagns liv.

Infrastruktur i Sverige, generellt, står inför stora utmaningar de kommande åren. På Elsidan finns det fortfarande mycket stora ombyggnadsbehov och nybyggnadsbehov inte minst inom ställverk. Fiberutbyggnaden har pågått i rask takt de senaste åren, men ännu återstår mycket att bygga och sedan inte minst att underhålla och förvalta. Järnvägssidan till sist står också inför mycket behov av våra tjänster. Dels reinvestering och underhåll av det befintliga nätet, men också de stora utbyggnaderna av ny kapacitet med höghastighet som jag hoppas att vi kan bli en del av på IKKAB.
Jag tror att jag kommer ha nytta av mina erfarenheter från mina tidigare roller som beställare av konsulttjänster både från Energibolaget och från Entreprenadsidan där det nu ska bli spännande att istället vara en del av dem som levererar konsulttjänsterna. Sammantaget är det brist på personal och resurser inom hela infrastruktur (hos både beställare, utförare och konsulter) så det kommer bli ännu viktigare att vi är nära våra kunder och gör rätt saker för så att kunderna upplever att vi levererar det som de vill ha.

Jag ser fram emot att lära känna er och vara med och fortsätta den fina utveckling som IKKAB haft genom åren.
Vi ses!
/Henrik

Lediga tjänster hos oss

Uppdragsledare för installation

Som uppdragsledare inom installation kommer du att leda och driva utredning och projektering i större uppdrag. I rollen ingår, förutom det tekniska ansvaret, att samordna, leda och fördela resurser...

Läs mer

Järnvägsingenjörer

Vill Du vara med att bygga upp och forma vår nya avdelning inom järnväg? Vi söker Dig med G.L.Ö.D och som har erfarenheter från något av teknikområdena el, signal...

Läs mer

Järnvägsingenjörer

Vill Du vara med att bygga upp och forma vår nya avdelning inom järnväg? Vi söker Dig med G.L.Ö.D och som har erfarenheter från något av teknikområdena el, signal...

Läs mer

Konstruktör installation

Arbetet innebär projektering och konstruktion åt kommuner, entreprenörer, fastighetsbolag osv. Du kommer att i första hand hjälpa uppdragsledare med att konstruera och projektera el i AutoCAD. Vi ser helst...

Läs mer