Nyheter / 2018 / 06 september

IKKAB expanderar med 17 personer

Efter sommaren började 17 nya personer på IKKAB och här kommer en presentation av dem.

Hej.
Jag heter Samuel Björnkvist. Jag bor i Hajom ca 3mil mot Varberg från Borås med min fru Emelie och två döttrar Selma 6år och Esther 2år.
På fritiden brukar jag ägna mig åt husrenovering, jakt och lite motion. Helst innebandy och mtb cykling.
Jag kommer närmast från Vattenfall Services Nordic AB där jag jobbade som kontrollanläggningsingenjör. Tjänsten innebar detaljkonstruktion av nya och gamla kontrollanläggningar för ställverk i spänningsområdet 0,4-400kV.
Jag utförde även nyprov och underhållsprov av reläskydd, både för distributionsnät samt för region- och stamnät.
På Ikkab kommer jag att ingå i elkraftsgruppen där jag blir en del i den nya inriktningen Kontrollanläggningar.
Det ska bli jättespännande att få vara med och utveckla området!

Hej!
Jag heter Miran Handzar, 34 år och bor i Västerås med min sambo och tre barn.
Tidigare arbetade på några olika företag inom industrin och efter 16 år bestämde jag mig för att ta tjänstledigt och studera till YH Elkraftsingenjör på Teknikhögskolan i Västerås. Under min utbildning gjorde jag min LIA2 och LIA3 på Ikkab och är numera anställd som beredare på Västerås kontoret.
Fritiden spenderar jag mest med mina barn och sambo, och när jag får tid över skapar jag gärna lite musik och skriver låtar. Det händer att då och då att jag tar mig till gymmet och tränar (länge sen nu). Jag har nyligen börjat spela lite basket också som har varit en stor del av mitt liv i yngre dagar
Jag ser fram emot att lära mig beredaryrket tillsammans med mina hjälpsamma arbetskollegor här på Ikkab och är tacksam för möjligheten för utveckling på både yrkesmässig och personlig nivå.

Hej!
Jag heter David Spasovski och är 25 år gammal. Uppväxt och bor i Borås tillsammans med min sambo Emelie, vi inväntar vårt första barn som beräknas komma nu i november. Fritiden spenderas i skog eller med en teknikpryl i handen. Tycker även väldigt mycket om att resa och klaga på värmen vid ankomst.
Jobbade på Fiberbolaget & Co i Borås tidigare, en firma där jag lade grund och påbyggnad av mitt intresse inom teknik och kommunikation.
Mina rötter ligger därav i projektering, projektledning och dokumentation för Fiber to the home (FTTH) som jag jobbat med sedan närmare tre år tillbaka. Jag är anställd som dokumentationstekniker här på IKKAB och ambitionen är utveckling av kontakt/affärer med bland annat de olika stadsnäten runtom i Sverige.
Ser väldigt mycket fram emot att få driva och trivas med resterande av er här på IKKAB.

Hej,
Mattias Corein heter jag, 22 år gammal och uppvuxen i Göteborg men bor för närvarande i Ale kommun.
Mina största intressen är fotboll, teknik, fordon och träning.
På fritiden så tränar jag helst på gym, umgås med vänner, familj eller flickvän.
Men med handen på hjärtat så kan villigt erkänna att även soffläge till en bra film eller serie definitivt ligger högt i kurs också.
Utbildad VVS-montör i grunden, men skolade om helt när jag fick ett erbjudande om att kliva in i telecombranschen som projektör/projektledare för koppar/fibernätet mot en stor kund.
Det var också detta jag arbetade med innan IKKAB öppnade mina ögon för en annan bransch med nya arbetssätt och möjligheter.
Naturligtvis ser jag fram emot denna tiden som beredare inom elkraft tillsammans med alla bra och lyhörda kollegor på IKKAB.

Hej!
Mitt namn är Tobias Björk, 24 år gammal. Jag bor i Kungsör och är anställd på Köpingskontoret.
Jag har tidigare jobbat som elektriker på en firma i Eskilstuna där jag främst har varit på större entreprenader. Sen valde jag att studera till elkonstruktör på yh i Varberg.
På fritiden håller jag på fotboll, fiske och musik.

Hej!
Jag heter Peter Vernersson är 53 år gammal och bor med min sambo i Jönköping.
Jag har drivit ett installationsföretag med 15 anställda sedan 2004 i Bankeryd som ligger strax utanför Jönköping. Innan det så var jag projekt och arbetsledare på samma företag. Jag började min bana på Emil Lundgren som elektriker och gick efter några år över till CM el där jag varit sedan dess.
På fritiden vandrar vi gärna i naturen och jag försöker hinna med att spela golf då tid finns.
Jag ser med spänning fram emot att ta ett nytt kliv och att få möta nya utmaningar tillsammans med nya kollegor på IKKAB.

Hej!
Jag heter Henrik Svenningsson, är 48 år och börjar på IKKAB som affärsområdeschef för Infrastruktur 1 sept. Jag bor i villa i Anderstorp tillsammans med min son Jonathan (18). Min dotter Linnea (15) bor halvtid hos mig. Jag kommer närmast från Elkraftsbyggarna, där jag varit VD.
Jag läste Elektrolinjen 91-95 på Chalmers, med Elkraftinriktning sista året, med ämnen inom kraftsystem, maskinlära och högspänningsteknik. Direkt efter Chalmers började jag på E.ON (Sydkraft) i Malmö. Där jobbade jag med selektivplaner, på regionnätetet och simulering av felbortkoppling av Kraftsystemet inom Nordel.
Efter drygt ett år i Malmö flyttade jag tillbaka till Anderstorp och började på Nexans i Grimsås. Där jobbade jag ca 5 år med kabelkonstruktion och projektledning i produktionen.
Efter Nexans började jag på dåvarande Västbo Kraft som Projektbeställare för lokalnätsprojekt. Var sjätte vecka hade jag även beredskap som vakthavande förman på driften för elnätet. Västbo Kraft blev Sydkraft och sedan E.ON. Under denna 11-åriga period hade jag diverse olika roller och ansvar såsom projektbeställare, lokal anläggnings¬samordnare, aktivitetsledare för projektering lokalnät och på slutet som Gruppchef för kontoret i Anderstorp. Under denna period gick första beställningen till IKKAB gick iväg!
Efter E.ON gick jag tillbaka till Nexans och jobbade som Underhållschef för maskinlinjerna i drygt 3år, innan jag anställdes som VD på Elkraftsbyggarna i April 2015 fram tills nu.
På fritiden spelar jag golf och åker motorcykel och lever husvagns liv.
Infrastruktur i Sverige, generellt, står inför stora utmaningar de kommande åren. På Elsidan finns det fortfarande mycket stora ombyggnadsbehov och nybyggnadsbehov inte minst inom ställverk. Fiberutbyggnaden har pågått i rask takt de senaste åren, men ännu återstår mycket att bygga och sedan inte minst att underhålla och förvalta. Järnvägssidan till sist står också inför mycket behov av våra tjänster. Dels reinvestering och underhåll av det befintliga nätet, men också de stora utbyggnaderna av ny kapacitet med höghastighet som jag hoppas att vi kan bli en del av på IKKAB.
Jag tror att jag kommer ha nytta av mina erfarenheter från mina tidigare roller som beställare av konsulttjänster både från Energibolaget och från Entreprenadsidan där det nu ska bli spännande att istället vara en del av dem som levererar konsulttjänsterna. Sammantaget är det brist på personal och resurser inom hela infrastruktur (hos både beställare, utförare och konsulter) så det kommer bli ännu viktigare att vi är nära våra kunder och gör rätt saker för så att kunderna upplever att vi levererar det som de vill ha.
Jag ser fram emot att lära känna er och vara med och fortsätta den fina utveckling som IKKAB haft genom åren.
Vi ses!

Hej,
Ulf har arbetat som elektriker och ledande montör på Delt/Assemblie de senaste 13 åren.
Under de senaste 2 åren har Ulf studerat till projektledare med allmän behörighet på Campus Nyköping med LIA praktik här på IKKAB i Umeå under maj månad.
Fritiden tillbringas i naturen med jakt och fiske som främsta intressen

Hej,
Robert kommer från Närpes i Finland och blev utexaminerad elingenjör i maj. Har tidigare utbildat och arbetat 1 år som elektriker.
På fritiden är det sport som gäller och har spelat ishockey i 15 år. Robert börjar 2 september

Hej!
Hans Berger heter jag och är 52 år. Jag bor I Borås tillsammans med fru och 2 snart vuxna barn. Innan jag började på IKKAB så arbetade jag som elektriker i nästan 30 år, de senaste 18 åren på Caverion i Borås. På fritiden spelar jag gitarr ihop med några kompisar i ett band, och försöker även att fiska så ofta som det går.
De senaste 2 åren har jag läst en YH-utbildning på distans till elkonstruktör. När det var dags för praktik i våras så sökte jag till IKKAB och det ena ledda till det andra. Sedan augusti är jag anställd som konstruktör vid kontoret i Borås, och det känns helt rätt att ha tagit steget att prova på ett annat yrke.

Hej!
Jag heter Charbel Tunc och är 23 år gammal. Jag blev anställd här på IKKAB den 1:a augusti och ser fram emot alla utmaningar som väntar och att lära mig massor på vägen. Har tidigare arbetat som elektriker på deltid under 3 år tills jag bestämde mig för att studera till elkonstruktör.
På min fritid tycker jag om att hålla igång och umgås med familj och vänner. Styrketräning och fotboll är mina intressen utanför arbetstiden.

Hej,
Jag heter Carlos Ales och är 22 år gammal. Jag blev anställd den 1:a agusti. Jag ser fram emot min anställning på Ikkab.
Tidigare jobbade jag som elmontör. Där jag efter bestämde mig för att plugga vidare till Elkonstruktör.
Lite snabbt om mig är att jag gillar att gymma, ha ett organiserat liv och få ut det bästa av mig själv.

Hej,
Oscar Frankgard heter jag, är 34 år och bor i Västerås med fru och tre barn, bara ett stenkast från Ikkabs Västeråskontor där jag jobbar som konstruktör inom installation/fastighet.
Jag kommer tidigare från säkerhetsbranschen där jag jobbade som tekniker/projektör inom inbrottslarm, passagesystem, brandlarm och CCTV på Certego i drygt fyra år.
Innan dess var jag installation- och serviceelektriker och projektör på Imtech i tretton år.
Jag ser verkligen fram mot att fortsätta utvecklas hos Ikkab och mina nya kollegor!

Hej!
Mitt namn är Johnny Pettersson och är 29 år gammal. Jag kommer från Eskilstuna och är en idrottsintresserad kille. På grund av en benamputation sen födseln utövar jag handikappidrotter. Jag spelar rullstolsinnebandy och kälkhockey på elitnivå. Tidigare spelade jag också rullstolsbasket.
Mina främsta meriter inom idrotten är:
– 2 SM-guld i rullstolsinnebandy
– 1 JVM-brons och 1 JEM-guld i rullstolsbasket.
Jag ingår även i rullstolsinnebandylandslaget där vi skördar många framgångar.
Ibland är jag ledare i olika nybörjarläger för ungdomar i bl a rullstolsinnbandy där främsta uppgiften är att utveckla och inspirera individen till ett aktivt liv. Varje framsteg jag ser är guld värt.
Jag sitter med i styrelsen i parasport eskilstuna och i svenska innebandykommitén.
På min fritid umgås jag med vänner och familj. En rolig grej är att vi har släktfika 1 gång i veckan, då är det fullt hus.
Jag gick el-programmet i gymnasiet och arbetade som elektriker i ca 3 år.
Efter det blev det en sväng som lagerarbetare i detaljhandeln och sen som bilrekondare/utkörare på en biluthyrningsfirma.
Efter ett tag kände jag att jag ville tillbaka till elbranschen och bestämde mig för att plugga vidare till elkonstruktör.
Jag ser fram emot att jobba och utvecklas tillsammans med alla trevliga medarbetare på ikkab.

Hej,
Jag heter Adrian och är 21 år gammal. På IKKAB har jag haft mina två praktikperioder och under studietiden fick jag möjlighet att jobba deltid. Heltidsanställd som biträdande konstruktör fr.o.m. 1 juni. Sitter på kontoret i Stockholm och bor i Spånga med min sambo Alexandra.
På gymnasiet läste jag Elprogrammet med inriktning automation och praktiserade som styrtekniker. Efter gymnasiet har jag bestämt mig att plugga vidare till Elkonstruktör på Nackademin.
På fritiden gillar jag att träna på gymmet, umgås med vänner och familj samt resa.
Jag ser fram emot att lära mig så mycket som möjligt här på IKKAB!

Hej,
Mitt namn är Nijat Aliyev och jag är 24 år. Uppvuxen i Sundsvall och bott i Stockholm sedan 2011. Efter arbetstid ägnar jag min tid åt familj & vänner, även träning som thai & kickboxning. Efter teknikprogrammet Design och produktutveckling på gymnasiet så jobbade jag som transportpersonal och montör. Jag jobbade också med MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) där utbildade vi ambassadörer. Därefter valde jag att söka in på Yrkeshögskolan som elkonstruktör på Nackademin, Stockholm. Efter 2 års utbildning fick jag anställning från 1juni 2018 här på Ikkab .
Jag ser framemot att få jobba med er! 🙂

Hej,
Mitt namn är Robbin Ekman och jag är snart 29 år.
Började jobba på IKKAB i Växjö i maj. Jag är ifrån Stigen en liten ort i Dalsland.
Jag studerade till Distributionstekniker i Katrineholm efter gymnasiet.
Flyttade ifrån Göteborg ner till glasrikets mecka Kosta med min sambo för snart 2 år sedan.
Och efter att jag jobbat som linjemontör i snart 9 år så tyckte jag att det va dags att göra något nytt för att utvecklas.
När jag inte jobbar så tränar jag då blir det ofta löpning eller gymmet men efter att vi flytta till kosta så blir det
Mer att jag går ut och jagar än att jag tränar.

Lediga tjänster hos oss

Fiberprojektör

Arbetsuppgifterna som fiberprojektör innebär att hämta tillstånd från markägare och myndigheter, ta fram materiallistor och kostnadskalkyler, samt sammanställa arbetsinstruktioner. Man utför även dokumentation och agerar även ofta projektledare. Vi...

Läs mer

Järnvägsingenjörer

Vill Du vara med att bygga upp och forma vår nya avdelning inom järnväg? Vi söker Dig med G.L.Ö.D och som har erfarenheter från något av teknikområdena el, signal...

Läs mer

Järnvägsingenjörer

Vill Du vara med att bygga upp och forma vår nya avdelning inom järnväg? Vi söker Dig med G.L.Ö.D och som har erfarenheter från något av teknikområdena el, signal...

Läs mer

Elkonstruktör stationer

Vi söker elkraftskonstruktörer för stationer inom följande områden: Ställverk, fördelningsstationer, nätstationer, transformatorer, kontrollutrustning och kopplingsutrustning . Vi söker dig som vill jobba med detaljkonstruktion av mellan- och högspänningsanläggningars kontrollutrustning...

Läs mer