Nyheter / 2019 / 04 april

VI VÄLKOMNAR TOMMY, VÅR NYA GRUPPCHEF I VÄSTERÅS!

Hej
Jag heter Tommy Sörensen, är 46 år och började på IKKAB som Gruppchef infrastruktur Västerås, Köping & Avesta från 1. April. Jag bor i Västerås tillsammans med min dotter Emma (16). Min son Philip (14) bor halvtid hos mig.

Jag är född och uppväxt i Norge där jag utbildade mig till Elkraftsingenjör på Högskolan i Bergen. Efter studierna arbetade jag med ställverk för offshore samt elinstallation för nybyggnation av gas rigg Troll C. Efter att detta projekt var klart flyttade jag till Sverige år 2000.

Första staden var Stockholm och där etablerade mig fram till första barn vart född. Jag verkade i konsultbranschen och blev anställd på MSIB där jag var projektör för installations-el vid nybyggnationer av industrifastigheter. Vidare tog jag anställning på Rejlers där jag bytte inriktning till infrastruktur och var uthyrd till Vattenfall Eldistribution i Sollentuna.

Flytt till Västerås skedde och då kom jag i kontakt med Mälarenergi Elnät AB. Här har jag varit stort sätt hela tiden förutom några år på Etteplan Industry som Team Ledare för Elkraft gruppen. Jag har även kört eget företag i ca 10 år mot Mälarenergi Elnät.På Mälarenergi Elnät började jag som projektör för sedan bli beredare, projektledare och senast som Team Ledare på avdelningen Projekt.

Fritiden ägnar jag mig mest åt att vara med familj och vänner samt ta hand om vår hund Boss (Fransk Bulldog).

Infrastruktur branschen är inne i en hektisk fas inte minst tanke på nya reglering som påverkar oss alla. Nya krav på intäktsram för nätägaren ställer enorma krav på oss att leverera på högsta nivå för våra kunder i form av kvalitet, tid och pris på alla projekt. Samarbete är nyckel för att vi alla skal lyckas tillsammans och det skall vi!

Lediga tjänster hos oss

Beredare 0,4 – 40 kV

Arbetsuppgifterna består av beredning av elnät från 0,4 kV till 40 kV. Detta innebär att hämta tillstånd från markägare och myndigheter, ta fram materiallistor och kostnadskalkyler, samt sammanställa en...

Läs mer

Projektör lokalnät 0,4 – 40 kV

Arbetsuppgifterna består av projektering av elnät från 0,4 kV till 40 kV. Detta innebär att beräkna och dimensionera ledningsnät och transformatorstationer vid om, till eller nybyggnad av ledningsnätet. Vi ser gärna att du...

Läs mer

Stationsprojektör

Vi söker dig som vill arbeta med stationsanläggningar för region- och stamnät, 10-400 kV. I arbetet ingår genomförande av förstudier, utredningar, kostnadskalkyler, dimensionering och kontrollberäkning av nya och befintliga...

Läs mer

Uppdragsledare för installation

Som uppdragsledare inom installation kommer du att leda och driva utredning och projektering i större uppdrag. I rollen ingår, förutom det tekniska ansvaret, att samordna, leda och fördela resurser...

Läs mer